Kazakistan'ın Kızılorda şehrinde Temirbek Jürgenov'un doğumunun 125. yılına ithafen düzenlenen şiir yarışmasında, TÜRKSOY Özel Ödülü takdim edildi.
Nartay Bekejanov Kızılorda Eyalet Müzik Dram Tiyatrosu'nda düzenlenen ve TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev’in de katıldığı yarışmada, Kazakistan'ın çeşitli bölgesinden şairler söz sanatında ustalıklarını yarıştırdı. Şairlerin tek tek sahne almasının ardından katılımcılar arasından Temirbek Jürgenov hakkında en iyi şiir yazan şairi Kazakistan'ın önde gelen edebiyatçı ve şairlerinden oluşan jüri belirledi.
Yarışmada ayrıca TÜRKSOY Özel Ödülü takdim edildi. Genel Sekreter Sultan Raev'in inisiyatifi ile hazırlanan TÜRKSOY Özel Ödülü “Altın Dombra”, yarışmayı birincilik ile tamamlayan şair Möldir Aytbay’a verildi.
Yarışma çeşitli sanat gösterileri, ünlü dombra sanatçılarının sahne performansının ardından yapılan fotoğraf çekimi ve yarışma katılımcılarına sertifika takdimi ile sona erdi.